top of page

Maak kennis met kapitein Gijs

' Mijn eigen zeilboot om te charteren in de Caribbean, dat is een jongensdroom die uitkomt'

Een ware waterrat noemen de meesten hem, Gijsbert de Jong is altijd wel op of rond het water te vinden. De zon in combinatie met de wind en zee doet de mens goed, het laat je leven zegt hij zelf. 

Gijs zeilt al zijn hele leven. Hij is begonnen op de bekende "optimist" en is later doorgegroeid naar een catamaran (Dart 6000 wedstrijdsklasse), de bm'er (14 kwadraat), Laser, Sunfish, de Centaur en de Valk.  

zeilvakantie, meezeilvakantie, zeiltrip, meezeiltrip, zeil mee, meezeilen, zeilen, sailing, sail, Aluma, Aluma Sailing, Caribbean, Carribean, Caribbean, Caribe, Carib, Caribisch gebied, Caribische, Sint Maarten, Aves, Martinique, Grenada, BVI, British Virgin Islands, Venezuela, Curacao, Bonaire, Klein Bonaire, Klein Curacao, Dagtrips, Dagtrip, Varen, Tour, Met de boot, zeilboot, zeiljacht, Pooh, Nautisail, boeken, huren, schipper, afhuren, zeilles, leren zeilen, groep, teambuilding, vakantie, avontuur, avontuurlijke, antillen, nederlandse antillen, kiten, kitesurfen, windsurfen, surfen, duiken, diving, snorkling, snorkelen, snorkel, koraal, tropische, tropische vissen, dolfijnen, dolfijn, zwemmen, walvis, walvissen, schildpad, schildpadden, zee, zon, strand

Omdat Gijs zijn papieren heeft voor zeilinstructeur, kan en mag hij (indien gewenst) tijdens de trips ook zeillessen geven. Bijvoorbeeld om te leren zeilen op zee, kustnavigatie maar ook voor ervaren zeilers is het een belevenis om een keer te zeilen op een 62ft zeiljacht. Op dat moment zeilt niet alleen de kapitein maar u samen als een team! 

Naast zeilinstructeur en kitesurf-instructeur (VDWF) is Gijs een ervaren windsurfer en gecertificeerd duiker (Padi). 

Eind 2015 ontstond de mogelijkheid om een eigen zeiljacht te kopen in Nederland. Met de koop van de Aluma is ook Aluma Sailing is ontstaan met als doel om te gaan charteren in de Caribe. Na een oceaanoversteek in het najaar van 2016 (lees het reisverslag in de blog) is de vaste ankerplaats nu Curacao.
 

Curacao is geen onbekend eiland voor Gijs. Hij woont er al een aantal jaren en kent de wateren rondom het Caribische eiland goed. Aan boord zorgt Gijs voor een enthousiaste en vrolijke sfeer en vertelt hij graag over het Caribische leven en zijn zeilavonturen rondom de wereld.

bottom of page