top of page

De Aluma 

' Wanneer we in een haven liggen, nemen zeilliefhebbers altijd even een kijkje bij de Aluma'.

De Aluma is een 62ft (ongeveer 19m) lang expeditie zeiljacht, in 2004 gebouwd door De Sluis Jachtbouw te Lemmer als trans-Atlantische zeilboot. In 2016 is ze volledig aangepast om te gaan zeilen in het Caribisch gebied. Wist je dat ons zeiljacht al 3 keer de Atlantische oceaan is overgestoken? Tijdens de laatste oversteek zijn we blijven 'hangen' op Curacao. 

Veiligheid

Aan dek van de Aluma zijn 2 reddingsvlotten, op het achterdek een 8 persoons en op het voordek een 6 persoons. Achterop de boot hangt de dinghy die ook als reddingsboot gebruikt kan worden. Elke hut is voorzien van een eigen noodluik en er zijn voldoende reddingsvesten voor alle opvarenden.

Accommodatie

De Aluma heeft een ruime salon met navigatiehoek, eettafel, loungehoek en keuken. In totaal zijn er 4 hutten (slaapvertrekken). Voorin stuurboordkant (rechts) bevindt zich de stapelbed hut met twee ruime eenpersoonsbedden. Voorin bakboordkant (links) is een ruime hut met een tweepersoonsbed, dat eventueel opgedeeld kan worden in twee eenpersoonsbedden. Achterin stuurboord (rechts) bevindt zich een lichte hut met een ruim tweepersoonsbed en is voorzien van een eigen wasbak. Deze hut was de vroegere “captains-room”. De salon biedt een extra mogelijkheid voor twee slaapplaatsen.  Achterin bakboord (links) is de nieuwe “captains-room” daar slaapt de kapitein. In het afgescheiden voor- en achteronder is veel bergruimte. Slaapt u liever in de buitenlucht? Dan is het mogelijk om aan dek te slapen in een hangmat.

 

Sanitair

De Aluma is voorzien van 2 douches (1 in de badkamer, 1 op het achterdek) en het toilet bevindt zich in de badkamer. Er is een ruime hoeveelheid water aan boord, maar op lange tochten moet er wel spaarzaam mee worden omgegaan.

 

Apparatuur

De Aluma is voorzien van moderne apparatuur voor zeilen en veiligheid. Vrijwel alle systemen aan boord zijn dubbel uitgevoerd. Aan boord bent u voor bijzondere situaties altijd bereikbaar via de satelliettelefoon of internetverbinding. Thuisblijvers kunnen de boot altijd volgen via het internet. Bekijk daarvoor het tabblad 'AIS'. 

 

Zeilvoering

De Aluma heeft 2 masten, een grootzeil, bezaan en 3 soorten voorzeilen. In totaal kan er bij vol tuig ongeveer 200m² zeil gezet worden.

 

Motoren

De Aluma heeft een hoofdmotor van 100 PK en een generator van 25 Pk, daarnaast wordt er elektriciteit opgewekt met zonnepanelen en een windgenerator

bottom of page